Ovih dana dugoročni prognostički modeli "divljaju" sa svakakvim mogućim scenarijima u drugom dijelu zime, pa i mogućim ekstremno hladnim i opasnim vremenskim situacijama. Naravno da tu ima praktično bezbroj svakakvih kombinacija, ali zanimljivo je da kompjuterski modeli i ovakve situacije znaju naglasiti i to već nekoliko puta - piše danas prof. Zoran Zadro na popularnoj meteo stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

- Što se vremena tiče do Nove godine, prvo se sutra pripremite na jaku južinu ponegdje i s olujnim u orkanskim udarima, na to treba upozoriti - najavljuje se u prognozi i upozorava da, kako sada stvari stoje,  obilna kiša čeka idućih dana Crnu Goru, Jadran, Hercegovinu, zapadnu i jugozapadnu Bosnu!?

Potkraj sutrašnjeg dana i u četvrtak obilnije kiše trebalo bi biti i u Makedoniji.

- Zahlađenje koje stiže potkraj sutrašnjeg dana, zatim u četvrtak i petak, trebalo bi donijeti novih 15 do 30 cm snijega u gorju.

Snijeg ne smije iznenaditi i neke nizine sjeverne Hercegovine, zatim nizine Bosne, kopna Hrvatske, zapada, jugozapada i juga Srbije i sjevera Crne Gore. Ovdje se lokalno može stvoriti tanji snježni pokrivač od 1 do 10 cm - stoji još u spomenutoj prognozi.

POVEZANO
Šahtjorsk vjetar 1OLUJNI VJETAR ODNIO PENZIONERKU S BALKONA! Izašla da zapali, pala s četvrtog sprata