Sljedecih dana širom regije atmosfera bi mogla biti vrlo nestabilna, tako da je, kako je to ljeti uz pljuskove i grmljavinu lokalno moguće izraženo olujno nevrijeme, piše popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

- Ponegdje gdje se formira jači olujni oblačni sistem tu svakako treba očekivati lokalno obilne pljuskove, grad, prolazno vrlo jak vjetar i intenzivnu grmljavinu, dodaje se u prognozi, pod naslovom da je riječ o upozorenju za cijelu regiju Balkana.

U Hrvatsku bi prvo trebalo stići zahlađenje, gdje bi se visoke temperature trebale i danas zadržati na području cijele Hrvatske, ali s jugozapada stiže postupno naoblačenje. U drugom dijelu dana mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženi, prognozira DHMZ.

- Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku, osim južne Dalmacije. Dubrovačka regija jedina je označena narančastom bojom, zbog visokih temperatura koje se očekuju na tom području. Kninsko, splitssko, gospićko, osječko, zagrebačko, karlovačko i riječko područje označeno je žutom bojom upozorenja zbog najavljene vrućine i sparine.

Na području Karovca, Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita očekuju se žešće oborine.