Regiju jugoistoka Starog kontinenta idućih dana, prema prognozama meteorologa, očekuje uglavnom promjenjivo vrijeme, u nekim područjima očekuje se da bi do srijede moglo pasti i obilnije kiše!

Druga polovina sedmice, do subote navečer i nedjelje, trebala bi donijeti više stabilnijeg vremena, a onda se očekuje veće zahlađenje.

Mnoge, naravno, zanima, kada bi mogao pasti prvi snijeg u nizinama regije, odnosno u gradovima.

Prof. Zoran Zadro sa popularne meteo stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna objašnjava kako prognoze i dalje podržavaju osjetno zahlađenje i mogućnost za snijeg u nizinama regije sredinom 11. mjeseca.

- Ipak, mislim da bi se ovo moglo ublažiti u međuvremenu, jer - ako se ostvari - ovo bi bio preuranjen nalet zimskog pogoršanja ovakvog tipa, bez obzira što je 11. mjesec. Međutim, ipak ovdje postoji neka poveznica, jer upravo ovakvih prodora moglo bi biti tokom zime, sa znatno jačim zahlađenjima uz mogućnost snježnih oborina - smatra prof. Zadro.

POVEZANO
Nemila snijeg 20/04/2017b"NE DAJ BOŽE DA SE OVO DOGODI" Poznati meteorolog šokiran onim što je vidio u prognozi za uskoro!