Nepoznati migrant iz Pakistana sumnjiči se za krivično djelo bludnje radnje nad 13-godišnjakinjom iz Bihaća, potvrđeno je za Unsko-sanski portal u policiji.

Prema izjavi Snežane Galić, predstavnice za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

- Pregledom terena u žbunu je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s kojima su obavili razgovor istražitelji. Sa trinaestogodišnjakinjom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad, i koja je izjavila da joj je nepoznati migrant sa područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca, objasnila je Galić.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se izjasnio a se u događaju stiču obilježja krivičnog djela bludne radnje te naložio daljnje provođenje istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo, istakli su iz MUP-a.