U naselju Polje, nadomak Velike Kladuše, grupa migranata je jučer u podnevnim satima izvukla jednu žensku osobu iz rijeke Kladušnice i tako su je spasili od utapanja.

Ovu informaciju nam je potvrdio predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), gospodin Ale Šiljdedić, koji je istakao kako je policija dobila dojavu od jedne ženske osobe da je primjećeno tijelo žene kako pluta rijekom, te da su migranti, koji su zadesili na tom području, uspjeli tijelo izvući van na obalu.

- Ovaj događaj se desio na lokalitetu Trn, nadomak migrantskog centra Miral, na ruti kuda se obično kreću migranti. Nakon što je tijelo izvučeno iz vode, na lice mjesta je došao naš policijski službenik i odvezao ženu u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje joj je pružena prva pomoć. Nakon toga, zbog promrzlina i teškog stanja odvezena je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je hospitalizirana - precizirao je Šiljdedić.

On je istakao kako treba odati priznanje spasiocima koji su se osmjelili da uđu u rijeku Kladušnicu, po ovakoj hladnoći i niskoj temperaturi.

Prema njegovim riječima utvrđeno je kako se radi o ženi G.Ć. (57) iz Velike Kladuše, a u ovome trenutku se ispituju okolnosti kako je ona upala u rijeku Kladušnicu.

U ovome trenutku, kako se doznaje, okolnosti ne ukazuju na počinjenje krivičnog djela.

POVEZANO
Migrant sofra 1Migrant Amar iz Alžira često bi zaplakao pred punom sofrom svojih tuzlanskih domaćina (FOTO)