Donedavno, supružnici Stuart i Adrian Baker bili su, činilo se, besprijekornog zdravlja i 51 godinu u braku. No, sredinom prošlog mjeseca počeli su se osjećati loše...

Stuart (74) i Adrian (72) živjeli su u Boynton Beachu na Floridi i bili su u penziji. Prije nešto više od 20 dana, oboje su otišli doktoru jer se nisu osjećali dobro, izjavio je njihov sin Buddy. Doktor ih je poslao kući. Nekoliko dana kasnije i dalje su se osjećali loše pa im je preporučio da odu u bolnicu. Iz bolnice su otpušteni isti dan i upućeni u karantenu.

POVEZANO
Fusco familija koronaIzgubila je majku, dva brata i sestru od KORONAVIRUSA u samo 7 dana

Nekoliko dana kasnije, 19.03., rečeno im je da se vrate u bolnicu. Primljen je suprug jer je imao visoku temperaturu i astmu. Supruga je poslana kući jer nije imala ozbiljnije simptome, piše CNN.

24.03. Stuartu je potvrđena zaraza koronavirusom, a Buddy i njegova sestra odlučili su, kao mjeru predostrožnosti, odvesti u bolnicu i njihovu majku. 45 minuta nakon pregleda, doktor im je rekao da je nivo kisika u krvi kod njihove majke vrlo nizak.

Doktori su nakon nekoliko dana savjetovali da se bračni par premjesti u hospicij. Stuart i Adrian preseljeni su u istu sobu i skinuti su s respiratora da bi im bilo ugodnije. U nedjelju su umrli oboje, u razmaku od samo šest minuta, zbog komplikacija povezanih sa zarazom koronavirusom.

POVEZANO
Dženaza Ismail Mohamed Abdulwahab 1POTRESNE SCENE NA DŽENAZI DJEČAKA (13) koji je umro od koronavirusa, kao najmlađa žrtva u Britaniji

(Doznajemo.com/Index.hr)