Zoran Milanović pobjednik je izbora za hrvatskog predsjednika čiji je drugi, finalni krug održan u nedjelju. Dobio 1.034.389 glasova ili 52,67%. Odlazeća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je 929.488 glasova ili 47,33%.

Veliki je ovo politički uspjeh za 53-godišnjeg Milanovića, koji je skoro otišao u "političku penziju" nakon gubitka parlamentarnih izbora prije četiri godine i relativno neuspješnog mandata kojeg je prije toga imao na čelu Vlade RH.

POVEZANO
Kolinda Grabar-Kitarović"PROCURILA" FOTOGRAFIJA KOLINDE dok je bila učenica na razmjeni! Ko je mladić kojem nježno dotiče..?

Sigurno bi mu sve to bilo mnogo teže bez podrške četiri godine mlade supruge Sanje Musić Milanović, ali je ipak zanimljivo da se ona zbog jedne stvari oko cijele kandidature popularnog Zokija - zgrozila!?

Ljubav između Zorana i Sanje, inače eksperta u oblasti javnog zdravstva, počela je u novogodišnjoj noći 1991. godine. Bila je to ljubav na prvi pogled, a tri godine kasnije su se uzeli. Na prvo zajedničko ljetovanje otišli su novcem koji je Milanović zaradio prodajući usisavače po kućama, a Sanja tvrdi da je to radio s istom strašću kojom se bavi politikom.

Međutim, prije godinu dana u razgovoru za 24sata izjavila je kako se grozi Milanovićevog povratka u politiku.

- Ne mogu vam govoriti iz perspektive svojeg supruga, ali vam u svoje ime mogu reći da ne želim da se vrati u politiku. Predivan nam je ovakav život, vjerovali ili ne - kroz smijeh je tada izjavila gospođa Sanja.

POVEZANO
Mač bana Josipa Jelačića 1ZNATE LI da je na maču bana Josipa Jelačića na arapskom jeziku ugravirano "Oslonio sam se na Allaha"