Osoblje bolnice u Pakracu bore se za život jednog radnika Hrvatske elektroprivrede (HEP) na kojeg je danas u 09.19 sati ujutro 71-godišnji Milorad A. u ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu, piše Mojportal.hr

Kako se neslužbeno doznaje, teško mu je stradala glava i stomak i njegovo je stanje još uvijek jako kritično, dok je drugi radnik prošao nešto bolje. Iako mu je tijelo puno šrapnela od eksplozivne naprave i stradao mu je bubnjić, život mu nije direktno ugrožen. S njima je navodno bio još jedan radnik HEP-a.

Pakrac bombom na HEP-ovce 2

Ulica u kojoj je odjeknula ekplozija (Foto: Nikica Puhalo)

Trojica radnika HEP-a došla su ujutro kod Milorada A. (71) s nalogom za isključenjem struje, a kada su mu pokucali na vrata, on je na njih bacio bombu i zaključao se u kuću.

Detonacija je odjeknula cijelim gradom, a na mjesto događaja odmah je stigla policija i Hitna pomoć. Milorad je u međuvremenu lišen slobode i odveden na kriminalističko istraživanje u policiju.

- Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide jel ima još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto - izjavila je za Mojportal.hr jedna susjeda kojoj su šrapneli od ekplozivne naprave završili na fasadi kuće.

POVEZANO
Pakrac bombom na HEP-ovce 3"Moj otac je platio RAČUN ZA STRUJU, kad su došli da isključe pao mu mrak na oči i bacio je bombu"