Poznati sportski komentator Marijan Mijajlović sredinom prošle godine prešao je na Islam i prihvatio ime Mustafa. Bila je to vijest koja je izazvala veliko zanimanje javnost u BiH i Srbiji, ali i u cijeloj regiji.

Niko nije mogao pretpostaviti tako velike promjene u životu omiljenog komentatora svih Bosanaca i Hercegovaca, onog koji je bh. fudbalskoj reprezentaciji praktično dao nadimak "Zmajevi", po kojima ih danas zna čitav svijet.

POVEZANO
Mustafa Mijajlović - majkaMUSTAFA MIJAJLOVIĆ ODGOVORIO MAJCI I BRATU koji su ga se ODREKLI zbog prelaska na Islam: Poručio...

Marijan je Islam primio u Švicarskoj, a ono što se nakon ovog čina dogodilo u njegovom životu ravno je pravoj triler priči iz nekog dobro holivudskog filma.

Šta se dogodilo? Desilo se da je njegova porodica napravila radikalan potez – odlučili su se odreći svog sina, brata, prijatelja…

A znate li šta Marijan/Mustafa danas radi?

POVEZANO
Mustafa Mijajlović - majkaMUSTAFA MIJAJLOVIĆ ODGOVORIO MAJCI I BRATU koji su ga se ODREKLI zbog prelaska na Islam: Poručio...

O tome nema mnogo podataka, a posljednju informaciju o njegovom zaposlenju s medijima je podijelila njegova majka, koja je otkrila da Mijajlović radi u jednom hotelu u Švicarskoj kao konobar.

Naravno, svaki je posao dostojanstven, ali je zaista tužno što vjerovatno najbolji komentator kojeg smo ikad imali danas nema mjesta u nekoj bh. televiziji, piše sajt bhdijaspora.net.

POVEZANO
Marjan M.POGLEDAJTE VIDEO KAKO JE TO JUČE IZGLEDALO: Poznati TV komentator Marjan Mijajlović primio Islam