Priča o tinejdžerki Mirsadi Hadžić (16) iz Bosanske/Kozarske Dubice raznježila je čitav region.

Ova djevojčica od desete godine svakodnevno pomaže svojim roditeljima oko poljoprivrednih poslova, a sve do ovog ljeta nije imala priliku da ode na more.

POVEZANO
Mirsada Hadžić poljoprivreda(VIDEO) Mirsada Hodžić: “Nikad nisam bila na moru, osjetila taj miris i pijesak pod nogama”

Ta želja joj se ispunila zahvaljujući dobrim ljudima, pa je sa majkom i sestrom posjetila Makarsku. Nakon što je tamo provela sedmicu dana, vratila se kući i poljoprivredi.

Još sam pod snažnim utistkom ljepote mora i ogromnog plavetnila, često sam sjedila na obali mora i zamišljala sam šta je sa druge strane jer se kraj nije vidio – iskrena je Mirsada Hadžić (16).

Nakon što se u nedjelju vratila kući, odmah je sa porodicom počela da priprema ovogodišnje žito za zimu.

Zahvaljujući mom ocu, nije me dočekalo puno posla i vjerujem da ću do početka školske godine sve stići da završim. Tu su košenje trave, ubiranje ljetine, kukuruza i pripreme zemljišta za jesensku sjetvu – ispričala je Mirsada.

Ipak, i dalje se ne može oteti utisku i doživljajima o kojima je slušala samo u pričama drugih.

Prvi moj boravak na plaži bio je takav da sam ušla i okusila more da se uvjerim da je stvarno slano. U početku su me pekle oči od soli, ali sam se kasnije navikla. Ma jedva čekam ponovni susret sa morem – izjavile je Mirsada koja je uspjela i da izgori na suncu.

Prijateljicama je pričala kako joj je bilo lijepo. Osim mora, impresionirali su je okolina, planine, palme, zvukovi, mirisi, kao i ljudi koji su bili dobri i ljubazni prema njoj.

POVEZANO
Mirsada Hadžić more 1MIRSADA PRVI PUT U ŽIVOTU OTIŠLA NA MORE: Pogledajte šta je prvo uradila! (FOTO)