Prava drama odvijala se u petak oko 18 sati u zeničkom naselju Blatuša kada je tročlana porodica Kovačević preživjela pad sa 16. sprata zgrade u liftu koji se otkačio.

Nesreća se dogodila u ulici Zije Dizdarevića na broju 24, a Kovačevići su nakon pada prevezeni u zeničku bolnicu.

OTVORENA VRATA. Naime, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21) vraćali su se kući iz trgovine. Dok su bili u liftu, nisu ni slutili da ih čeka horor.

Nakon što je lift stao, taman kada su krenuli izaći iz njega, lift je sa otvorenim vratima krenuo na više spratove, zatim stao, a potom se čulo pucanje sajle, nakon čega je došlo do propadanja.

Velid Kovačević, koji je preživio ovaj nezapamćeni događaj, tvrdi da je cijela porodica još u šoku.

- Kada je lift krenuo propadati, mislio sam da je kraj i da idemo u smrt. Razmišljate o najgorem, samo vam to prolazi kroz glavu, da će uslijediti tragedija. Ipak, nije to pad s pet metara, nego sa 54 metra visine – prisjeća se Kovačević.

Iza njega je neprospavana noć, a trauma koju je preživio ostaje...

- Vjerujte da sada imam strah od lifta i da ne pomišljam ući u njega. Hoće li taj strah ikada proći, ne znam. Majka, također, nije nikako dobro nakon svega ovoga. Otac i ja nismo toliko povrijeđeni, ali ona jeste – izjavio je on.

VELIKA TRAUMA. Naime, zdravstveno stanje njegove majke sve je gore i gore, a zadobila je povrede u vidu preloma rebara.

Posebno su Kovačevići ogorčeni jer se stalno dešavaju problemi s liftom.

- Tražit ćemo odgovornost za ovo i poduzeti pravne mjere. Ovakav slučaj nikada nije zabilježen, međutim, stalno se kvari lift. Uprava zgrade i održavač nisu smjeli pustiti u upotrebu lift koji je neispravan. To je žalosno! Danas su opet pustili mali lift u upotrebu, iako je i on neispravan – objašnjava vidno ogorčen Kovačević, koji se nada da će čim prije uspjeti zaboraviti traumu i sve ono što su preživjeli.

Muhamed Kovačević, stariji sin stradalih Kovačevića, uvjeren je da će policija napraviti istragu te da će se znati krivac za ovaj događaj, piše Avaz.

- Na tome ću insistirati i kod advokata. Brinem, ne znam kako će roditelji sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više nikada u životu neće ući u taj lift - navodi Kovačević.