Od trenutka kad je nestala tinejdžerka Barbara Vitez (15), Sentom kruže razne priče. Posljednji "trag" u vidu anonimnog pisma uznemirio je kako javnost, tako i roditelje nestale djevojčice.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Barbara Vitez - nestalaRODITELJI DOBILI UŽASNO PISMO O NESTALOJ DJEVOJČICI (15) BARBARI VITEZ: Silovala je...

Inače, policija je nedugo nakon tragedije na senćanskom mostu obavila informativni razgovor sa dvojicom dječaka, u prisustvu roditelja. Prema njihovom svjedočenju, oni su bili sa Barbarom u večeri nestanka (25.11. oko 22 časa) na mostu.

Navodno, djevojčica survala se u ambis, u hladnu rijeku, kad je pokušala da se prebaci na platformu kod riječnog stuba. Okliznula se, pala u Tisu i nestala.

Barbara Vitez

Mjesto sa kojeg je Barbara navodno pala

Ono što je, međutim, posebno interesantno u vezi sa djecom u čijem je društvu Barbara posljednji put viđena jeste da su nakon nestanka svi do jednog izbrisali Brabarin profil sa liste prijatelja na Fejsbuku.

- Imam utisak da se neko igra s nama. Smatram da je pismo poslano da se odvuče pažnja, da pomislimo da je Barbara u Tisi. A njenog tijela nema. Nejasno mi je i zašto su Barbaru sa liste prijatelja na Fejsbuku izbrisale osobe s kojima je moja kćerka bila. Pojma nemam zašto je to urađeno. Mi samo želimo da doznamo pravu istinu - poručuje Endre Vitez, otac petnaestogodišnje Barbare.

Roditelje je dodatno uznemirilo anonimno pismo koje je nedavno stiglo na njihovu adresu, u kojem piše da su njihovu kćerku silovali i potom bacili sa mosta.

- Neko je napisao da su našu kćerku navodno trojica momaka silovala, a najsnažniji od njih ju je ugušio i bacio u Tisu. Prije toga su joj u sok sipali neku opojnu drogu da bi je omamili. Barbara je prezirala alkohol i narkotike. Ni nakon skoro mjesec dana od njenog nestanka ne znamo pravu istinu. Da li nam je ovo pismo poslao neko ko zna šta se desilo, pa ga grize savjest ili je ovo nečija bolesna šala - očajan je Endre, koji je anonimno pismo istog dana predao policiji u Senti.

(Doznajemo.com/Kurir)