Jučerašnji požar oko 10:00 h u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno u BiH, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta, zbog dvije stvari našao se na udarnim pozicijama medija.

Prva vijest je o herojskom potezu komšije koji je praktično u posljednjem trnutku izvukao 18-mjesečno dijete.

– Iako je teško gledati sve ovo, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je Dženan Čehaja, vlasnik kuće.

– Bio sam na poslu kad sam doznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila. U požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pala na pod.

Požar Kordići jun 2020a

Okolnosti koje su dovele do ovog događaja, trebale bi biti poznate po okončanju istrage, a pretpostavlja se da su požar izazvale neispravne instalacije.

Druga vijest o kojoj piše Voljice Nase Portal je prava misterija.

Naime, u vatrenoj stihiji je stradalo gotovo sve, osim Kur'ana. Pogledajte i sami u videu ispod!

Inače, ovo nije prvi takav slučaj u BiH.

Na linku se možete podsjetiti na vrlo sličnu priču...

POVEZANO
Požar Živinice - Kuran 3U SELU KOD ŽIVINICA: Komšije zapanjene, kuća izgorjela do temelja, ostao samo gotovo netaknut Kur'an

(Doznajemo.com/Voljice naše portal)