Protiv Maje K. (23) iz Kovina podignuta je optužnica zbog jezivog zlostavljanja bolesne četverogodišnje kćerkice S.K., koja je od posljedica batina ostala invalid.

Nesretno dijete, koje boluje od epilepsije, u februaru je krvnički pretučeno, pa je ostalo nepokretno, ne govori i hrani se na sondu!

Maja je negirala da je zlostavljala dijete. Tvrdila je da je njena kćerka dobila povrede prilikom epileptičnih napada.

Da sve bude užasnije, majka se tokom istrage branila da se njena kćerka sama povrijedila kad je padala zbog epilepsije.

Ovaj jezivi slučaj zlostavljanja ostavio je u potpunom šoku i policajce i bolničare, ali i nadležne u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv pomahnitale majke.

- Djevojčica je u februaru zadobila toliko teške povrede da je završila u komi, a ljekari su posvjedočili da se u svojoj praksi nikad nisu susreli s tako strašnim slučajem zlostavljanja djeteta - navode u tužilaštvu.

Maja je, inače, uhapšena 13. februara pošto je njena kćerka S.K. primljena na Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj.

Djevojčica je bila bez svijesti i otkucaja srca, s višestrukim hematomima na glavi, a ustanovljeno je i krvarenje na mozgu.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, a majka je privedena zbog nanošenja teških povreda opasnih po život svojoj kćerki.

Maja K. je, nakon hapšenja u februaru, provela mjesec dana u pritvoru, nakon čega je puštena da se brani sa slobode. Protiv nje je podignuta optužnica za nasilje u porodici, a tužilaštvo je tražilo najstrožiju zakonom propisanu kaznu zatvora od deset godina, piše Informer.

POVEZANO
Mama batine kćerkaEVO ŠTA SE DOGODILO S MAJKOM IZ V. KLADUŠE koja je snimljena da brutalno tuče kćerku!