- Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša draga ALENA (DAMIR) ĆORIĆ-VEJO preselila na Ahiret u nedjelju, 05.11.2017 godine u 32. godini.

Ovo stoji u kratkoj obavijesti o smrti, iza koje se krije prava porodična tragedija. Alena je s ovog svijeta ispraćena u četvrtak, a ukopana je na Gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu.

32-godišnjakinja je preminula nakon porođaja (nezvanično, od sepse), a jedan od prijatelja njenog supruga, poznati sportski radnik Sanel Herceglija je pokrenuo akciju pomoći. O nekim detaljima tužnog događaja i pojedinostima akcije, prije nekoliko dana je podijelio status u kojem stoji...

- Prijatelji, kolege, komšije, pokrenuo sam sa svojom rajom sportsku akciju, pomoć našem drugu Alenu Veji. Kao što možda znate njegova supruga je preminula u 32. godini života i skoro godinu dana u braku s našem bratom. Ukratko, poslije porođaja i komplikacije neke i ja malo znam vjerujte mi, tuga i žalost, jer mali Jusuf je ostao bez Majke, a tek je došao na ovaj svijet. Jusuf mala ljepota nalazi se u Bolnici u inkubatoru jer je još mali, pošto se ranije rodio, a ima još nekih nažalost problema zdravstvenih i mora u Beograd da putuje za lijek u srijedu.

ALENA (DAMIR) ĆORIĆ-VEJO 2

Molim vas, a mi smo uvijek bili jedni uz druge da pomognemo našem bratu Alenu i njegovom sinu Jusufu koji nema ni mjesec dana. Naš brat Alen ne radi nigdje i svaki vid pomoći će dobro doći, ja sam danas bio kod njega i pitao ga za sve, šta mu je najpotrebnije, a mi svi znamo da je to novac, ali kažem vam nedaj Bože nikome. Ovo što sam raje dodao to je ono što sam se sjetio, a vi ako hoćete i vašu raju dodajte ko god ima i koliko ko može da to skupimo. Svi nadam se da me podržavate u ovome koliko ko može. Da joj dragi Allah, dž.š., podari lijep dženet našoj sestri, prijateljici, kolegici Aleni Vejo. El Fatiha!

Detalje o akciji pomoći, možete naći na OVOM LINKU

ALENA (DAMIR) ĆORIĆ-VEJO 2

(Doznajemo.com)