Mladi doktor JU Bolnica za plućne bolesti i tuberklozu Travnik Mirjad Hodžić preminuo je jučer iznenada u 35. godini. Riječ je o doktoru koji je porijeklom iz Tuzle, sinu ratnog veterana. Neposredni uzrok smrti nije zasad javno objavljen - ipak po svemu sudeći u pitanju je srčani udar.

- Dovezen je tokom noći sa znacima akutnog zatajivanja srca. Tako da postupak koji su ljekari pokušali, dakle da ga vrate, nije urodio plodom i izgubili smo, nažalost, mladog kolegu. Nema veze sa koronavirusom, tako da se narod ne boji ovo je stvar svoga toka – izjavio je Mirsad Granov, direktor JU Bolnice Travnik, kako ga citira Avaz. Dakle, potvrdio je da mladi ljekar Mirjad Hodžić nije preminuo od novog koronavirusa, tj. bolest COVID-19.

- Kolektiv JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik pamtit će ga kao marljivog, korektnog i stručnog kolegu. Njegova smrt će ostaviti trajnu prazninu u našim srcima. Bila nam je čast što je bio dio našeg kolektiva - navedeno je iz Bolnice za plućne bolesti i tuberklozu Travnik.

Saučešće su izjavile i mnogobrojni građania Travnika koji su za ovog ljekara imali samo riječi hvale.