Poslije dugih deset meseci, direktor "Grand produkcije" Saša Popović riješio je da se veliko superfinale održi u Sarajevu 15. jula, u dvorani Zetra.

Za pobjedu su se borili najboljih 13 takmičara: Marina Stefanović, Fatmir Sulejmani, Marjana Katić, Ibro Bublin, Uroš Živković, Denis Ibrahimović, Nikola Ajdinović Šećer, Zvezdana Stevanović, Aleksandra Mladenović i Ermin Redžić Bubi. Tu su i Faruk Duran, Dejana Erić i Nenad Manojlović, koji su u baražu vraćeni u takmičenje.

Nešto prije pola jedan iza ponoći, Saša Popović je rekao da je najviše glasova publike imao Ibro Bubin (17) iz Sarajeva. Njemu je Marija uručila pobjednički pehar, a Brena ključeve od automobila koja je dobio na poklon.

"Šta da kažem poslije ovoga? Hvala vam svima, nadam se da vas nisam iznevjerio", rekao je uzbuđen Ibro.

"Ne žalim umrijeti sad", dodao je Ibrin otac. Inače, Ibro je bio favorit žirija, koji ga je tokom cijelog takmičenja hvalio. Opisivali su ga najboljeg folk pjevača, a predviđaju mu i blistavu karijeru.

No, sam početak emisije iz Zetre posramio je mnoge Sarajlije, nakon što je Saša Popović po izlasku na scenu rekao kako na sceni prokišnjava. Mnogi na društvenim mrežama komentarisali su da je u jednu ruku bilo ironično, a u drugu veoma sramotno, jer ''kod nas nikad ništa ne može da dobro funkcioniše, niti da se dobro organizuje".

U Zetri je vjerovatno prokišnjavalo zbog velikih padavina i nestabilnog vremena.