U saobraćajnoj nesreći do koje je došlo jutros na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Mostar na Bradini smrtno je stradao motociklista iz Kaknja, potvrdio je predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić.

Na putu M-17, jutros oko 07:20h došlo je do sudara automobila i motocikla prilikom čega je odmah na mjestu nesreće preminuo muškarac iz Kaknja S.T. (1992. godište) koji je vozio motocikl. U drugom vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći nalazile su se dvije osobe, a nijedna nije povrijeđena.

Poginuo je Sadber Terzić, a navodno je nedavno kupio motocikl.

Bradina nesreća 28/06/20

Bradina nesreća 28/06/20

Kako je javio Klix, pozivajući se na Marićevu izjavu, usljed siline udara, oba vozila su se zapalila, odnosno i motocikl i automobil. Ovaj portal objavio je i snimak koji je načinio građanin nakon nesreće, a koji možete, ako želite, pogledati na OVOM LINKU

Istraga bi trebala utvrditi okolnosti ove nesreće, čiji su detalji stravični.

- Završen je policijski uviđaj i uklonjena su vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tarčin-Konjic, na području Bradine. Nakon čišćenja kolovoza, očekuje se normalizacija saobraćaja, a do tada saobraća se naizmjenično, jednom trakom - javili su u 10:32 iz Informativnog centra Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

POVEZANO
Ivan Sedlo nesreća 13/06/20OVO LEDI KRV U ŽILAMA Svjedočenja o sudaru, gdje su stradali sportista Elmedin Hećo i Mostarac D.P.