«Anđelina me je voljela. Poznavali smo se dobro. Zajedno smo išli u šetnje... Ja sam je ubio», detalji su jezivog saslušanja Vladice Rajkovića (28). Rajković je tokom saslušanja u policiji inspektorima ispričao da je popio nekoliko pića, ali ni u jednom trenutku nije pokušao da se vadi na pijanstvo. On je zvjerski silovao i ubio pesnicama i kamenjem trogodišnju Anđelinu Stefanović u selu Vratarnica kod Zaječara.

Njegova saslušanje nije dugo trajalo, kako piše Blic, i samo u početku nije odgovarao na pitanje inspektora šta je sa djetetom koje je posljednji put viđeno s njim.

Nakon uvoda u kome je tvrdio da ga je dijete voljelo i da je on volio nju, priznao i da je ubio trogodišnju Anđelinu i ponudio da pokaže gdje je to uradio.

Policajce je odveo do mjesta u šumi oko 600 do 700 metara dalje od kuće gdje je sa žrtvom bio na proslavi rođendana djeteta njegovog brata.

Dijete je nađeno, kako ga je ostavio, da leži na stomaku, ali se i tako odmah vidjelo da je tijelo unakaženo.

Rajković - ubistvo djevojčice

STRAVIČNO: Mjesto gdje je pronađeno tijelo curica

Majka djevojčice je odmah prijavila nestanak, a policajcima su mještani nevelikog sela Vratarnica kod Zaječara rekli da su vidjeli osumnjičenog kako je otišao sa djetetom.

Tako je on ubrzo i uhapšen, ali su i mještani znali doznali da je zvjerski silovao trogodišnje dijete i zatim masakrirao. Mještani su, doznavši da je silovao dijete, da mu je unakazio lice i rasporio utrobu, nasrnuli na Rajkovića dok ga je policija odvodila.

Došlo je do guranja i hrvanja i policajci su jedva uspeli osumnjičenog da spasu od linča. Gnjevni mještani nasrtali su i na policijsko vozilo u koje su policajci s mukom smjestili Rajkovića, pa su slomili retrovizor.

Osumnjičeni je na saslušanju potvrdio da je odveo djevojčicu sa rođendana na koji je i on bio pozvan.

Kako se doznaje, Rajković nije krivično gonjen i nikada nije bio ni pod krivičnom istragom. Prekršajno je kažnjavan i to zbog pijanstva.

Prema riječima mještana, niko ni u snu nije mogao da pretpostavi da je sposoban da počini ovakvo zlodjelo.

ISPITUJE SE NESTANAK ŽENE. Vladicu Rajkovića inspektori su juče ispitali i u vezi sa nestalom mještankom sela Draganom Stanković (47), s kojom je bio u sudskom sporu.

Rajković je negirao da je imao bilo kakve veze s njenim nestankom i prošao je poligraf.

Međutim, policija i dalje ispituje taj slučaj i provjerava njegovo kretanje i u vezi sa Stankovićevom.

(Doznajemo.com/Blic)