Turski glumac Halit Ergenc kod nas je najpoznatiji po svojoj ulozi sultana u megapopularnoj TV seriji "Sulejman Veličanstveni".

Romansirana sapunica o životu velikog osmanskog vladara i zakonodavca, za vrijeme kojeg je imperija koju je vodio bila izuzetno uspješna, i  kod nas je obarala rekorde gledanosti, a publika je s nestrpljenjem čekala nove epizode i rasplet odnosa sa sultanijom Hurem.

Nakon "Sulejmana", Ergenc se posvetio drugim projektima, imao je i politički angažman, a i dalje je zanimljiv medijima,

Osim serije o poznatom sulatnu, kod nas se gledala i "1.001 noć" o fatalnoj ljubavi između prekrasne Šeherezade i Onura koji je njenu ljubav i odanost pokušao kupiti plativši liječenje njenog sina? Na setu te `sapunice7 kemija je prštala ispred i iza kamera, a protagonistički par - Berguzar Korel i Halit Ergenc - su se zaljubili i napustili svoje dotadašnje partnere.

Halit je tada bio u braku s glumicom Gizem Soysaldi koja je u tom trenutku bila trudna, ali odlučila je pobaciti. S druge strane, Berguzar je ostavila momka bez mnogo drame. Par se vjenčao 2009. godine.

Ovaj par iz Turske i danas puni novinske stupce.

No, prema zadnjim objavama na društvenim mrežama, popularni Onur vidno je ostarilo, dok je Šeherzda i dalje prava ljepotica.

Halit Ergenç kao Sulejman Veličanstveni

POVEZANO
Meryem Uzerli BIAF 0DA LI BISTE JE PREPOZNALI? Evo kako danas izgleda Meryem Uzerli, HUREM IZ "SULEJMANA VELIČANSTVENOG"