Mnoštvo demonstranata okupilo se u subotu u Berlinu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog restriktivnih mjera koje su u Njemačkoj uvedene u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa. Demonstranti su zahtijevali proglašavanje "kraja pandemije", i to u trenutku kada vlasti izražavaju zabrinutost zbog porasta broja novozaraženih.

Masa ljudi koji su zviždali i navijali marširala je centrom Berlina krećući se bulevarom od Brandenburških do parka Tiergarten.

POVEZANO
COVID-19 Spanish fluZASTRAŠUJUĆA SLIČNOST SA KORONOM? Epidemija prije 100 godina ubila je milione tek u svome 2. udaru!

Demonstranti su držali plakate kućne radinosti sa sloganima među kojima se između ostalog moglo vidjeti: "Korona – lažna uzbuna", "Prisiljeni smo da nosimo brnjicu", "Prirodna odbrana umjesto vakcinisanja"...

Uzvikivali su i "Ovdje smo i glasni smo jer nam je oduzeta sloboda!"

POVEZANO
Noam Chomsky"KORONA JE OPASNA, ali je SKORO NIŠTA prema 2 prijetnje koje dolaze poslije! Evo šta je u pitanju.."

Demonstracije pod nazivom "Kraj pandemije – dan slobode" planirane su nekov rijeme i privukle su ljude iz raznih dijelova Njemačke. Policija je koristila megafone kako bi upozorila učesnike da se pridržavaju pravila distanciranja i nošenja maski.

Njemačka borba s pandemijom smatra se relativno uspješnom. Broj smrtnih slučajeva u zemlji, koji je nešto iznad 9.150 na više od 210.670 potvrđenih slučajeva zaraze u subotu, manji je nego u ostalim zemljama.

Vlada Njemačke ublažava restriktivne mjere od kraja četvrtog mjeseca, ali pravila socijalne distance ostaju na snazi, kao i nošenje maske u javnom prevozu i u prodavnicama.

POVEZANO
Dr. Jenny HarriesDOKTOR UPOZORILA DA DOLAZI 2. UDAR KORONE I PORUČILA: "Ovo svi trebaju da urade da se zaštite!"

Zvaničnici upozoravaju na opuštanje s obzirom na to da se posljednjih nekoliko sedmica povećao broj novih slučajeva. Ove su sedmice pozvali Nijemce da poštuju pravila distanciranja i nošenja maski, zbog zabrinutosti radi onih koji donose infekciju sa ljetnih putovanja u inostranstvo. Stoga su vlasti odlučile da uvedu besplatno testiranje za ljude koji ulaze u zemlju.

Njemački nacionalni centar za kontrolu bolesti u petak je zabilježio 955 novih slučajeva oboljenja COVID-19, što je visok broj u odnosu na trend u posljednje vrijeme.

POVEZANO
Bolnica Srbija Infektivno DZMLADI I ZDRAVI OD KORONE UMIRU ZA DVA DANA: Obdukcije preminulih dale užasavajuće rezultate