Zvjezdanu Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je udarcima bejzbol-palicom u Las Vegasu (SAD) ubio njen šest godina stariji suprug Slobodan Miljuš.

Zvjezdanina majka, Mirjana Vlajić (50), shrvana od bola, u Prijedoru je jučer u ispovijesti za "Dnevni avaz" otkrila detalje teškog života njene kćerke sa suprugom koji ju je ubio.

POVEZANO
Las Vegas Krajišnik ubio suprugu 1TRAGEDIJA U SAD Bosanca (37) žena htjela da ostavi jer se ku*vao, dok je ona radila. Ubio je palicom

Posebno je tužna činjenica da Mirjana ne može otići kćerci na sahranu, jer nema novca da kupi kartu. Njen bivši suprug i njihovo troje djece ne žele Mirjanu na posljednjem ispraćaju Zvjezdane zbog toga što joj zamjeraju što se ponovo udala.

- Dva puta sam završila u Hitnoj pomoći. Ne mogu posljednji put vidjeti svoje dijete. Grijeh je to, i to veliki - kroz suze je izjavila očajna majka te je dodala da je s kćerkom razgovarala samo nekoliko sati prije nego što je ubijena.

Vegas Bencun ubistvo 0

Zvjezdana i Slobodan u rijetkim sretnim momentima

Kako navodi, njena Zvjezdana radila je tri posla da bi mogla izdržavati djecu i plaćati račune.

- Planirala je odspavati tri sata pa da ode po djecu, da ih vodi u školu. Mlađeg je otpratila, a stariji, 13-godišnjak ostao je s njom. Uhvatio ju je san. Čula sam da se Slobodan ušunjao u kuću, zaključao vrata, uzeo palicu i smrskao joj glavu. I to sve pred djetetom. Poslije je legao pored nje - navodi Mirjana.

Dodaje da je njena kćerka strašnim snom koji je sanjala tri dana prije svoje smrti, kao da je naslutila tragediju.

- Sanjala je da nas je Slobodan sve vozio i da smo svi izginuli - izjavila Mirjana.

Vegas Bencun ubistvo 0

Vlajić: Rekli su mi da unuke nikad više neću vidjeti

Ona ne zna kad će ponovo u Ameriku, ali bi voljela da vidi kćerkinu djecu. No, ni za to nema dozvolu.

- Rečeno mi je da ih neću ni dobiti ni vidjeti – izjavila je Mirjana.

BIO JOJ JE PRVI MOMAK. - Bio joj je prvi momak, prva ljubav... Protivili smo se, ali nije pilo vode. Bila je uporna, mada im u braku ništa nije štimalo od samog početka. Hodao je po kafanama, pio, ljudi su ga svugdje viđali, k….. se i uvijek se vraćao mojoj Zvjezdani. Što je najžalosnije, stalno ju je tukao. Sve je trpjela, a onda je, valjda, prepuklo i odlučila je da se razvede – smatra Mirjana.