- Anonimno, molim vas, postavite na zid. Kažu da slika govori 1.000 riječi. Pogledajte slike u prilogu, suvišno je bilo šta više pričati. Nena Musić Ajiša (63) iz Međaša (Kalesija), šećeraš, sa minimalnim primanjima koja nisu dovoljna za lijekove koje troši. Uslove u kojima živi pogledajte na slikama. Nema kupatila svaka pomoć dobro je došla.

Ovo je sadržaj poruke koja je stigla u Inbox Fb stranice portala Doznajemo.com.

Tragom ove priče doznali smo da je nena Ajiša zaista teško bolesna. Imala je već dva moždana udara, boluje od dijabetesa, u posljednje vrijeme počeo joj je slabiti vid.

Kuća je u takvom stanju da bi se lako mogla srušiti. Isključena je struja, jer starica nije imala novca da plati račune. Trošnu kuću posjećuju miševi, čak i veliki štakori...

Ova žena živi sama. Jedini prihod joj je skromna penzija, čiji iznos nije dovoljan ni za lijekove – pa ih kupi samo onoliko koliko može. Ima kćerku koja je i sama u takvoj situaciji da nema novca za normalan život.

Svima kojima su se dosad obraćali za pomoć neni Ajiši, samo su obećavali doći, ali je sve ostalo na riječima.

Nena Musić Ajiša 0

Nena Musić Ajiša 0

Nena Musić Ajiša 0

Oni koji eventualno žele pomoći, mogu je posjetiti lično ili dobiti informacije na broj telefona: 062 589 745. Račun kod BBI: 4176 1601 0031 1259 (Musić Išuna, sa naznakom za nenu Ajišu)

(Doznajemo.com)