Mama 14-godišnje djevojčice koju je otac, bivši specijalac Alfi, u petak pretukao, pozvala je sve očeve i majke te žrtve nasilja i sistema da se okupe na Markovom trgu u Zagrebu!

Tinejdžerka je još u bolnici, jer ima vrtoglavice pa čeka neurološku obradu te strahuje od povratka kući.

Gospođa Edina Dedić, inače sama teško oboljela, je na svom Facebook profilu javno podijelila svoj status u kojem naglašava kako je zakazao sistem koji nije zaštitio njeno dijete.

Njen status prenosimo u cijelosti:

- Da.... To je moja kćer pretrpjela. Moje srce je prestalo postojati kada sam vidjela svoju kćer u takvom stanju a to joj je napravio vlastiti otac Suad Fejzić koji ju je trebao štititi. Ne mogu njen pogled kad sam došla i vidjela ju izbrisati iz mozga i njene riječi "mama ja sam znala da ćeš doći" i "mama daj mi broj od uje, daj mi nazovi uju"... Ljudi, dijelite ovo i nemojte šutjeti nego urličite jer je to jedini način da zaštitimo svoju djecu. Sustav je zakazao, kompletan. Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti da dođe kući jer je kuća zajednička i nisam mogla izbaciti ga iz te iste kuće. Nisam ja odlučila da se moraju poštovati njegova "roditeljska prava". Nisam ja odlučila da ja ništa vezano za djecu bez njegovog pristanka ne mogu odobriti, osobne dokumente dobiti za djecu, potpisati suglasnost za izlete itd itd...

Takav je zakon.
Ali očito nije za sve isti.
Nisam ja odlučila dobiti tumor. Nisam ja odlučila da moram na operaciju jer je bilo životno opasno.
Ne znam još točno što ali mi se vrti u glavi da se sve žrtve i svi očevi i majke okupe na Markovom trgu jer krajnje je vrijeme da se nešto promjeni. Danas je to moje dijete sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu
Molim vas dijelite...

POVEZANO
Samira Omić Gradačac policija djeca 0G-ĐA SAMIRA OMIĆ IZ SELA KOD GRADAČCA: "Sina (12 godina) istukli policajci, jer se igrao s prslukom"

(Doznajemo.com)