“Pogledali smo se kada sam izlazio, ali ništa nisam slutio. Drugovi su mi kasnije ispričali da je častio pola kafane. Častio je druge djevojke novcem koji je uzeo iz njenog kaputa nakon što su je ubili. Ujutro, nakon te noći kada se sve izdogađalo, zvao me njen brat i pitao je li ona sa mnom. Rekao sam da nije i zanijemio kada sam doznao da nije ni na poslu, da joj nema automobila”, kazao je Trakić za Dnevni avaz.

U jednom trenutku je pomislio da mi Avdija mogao biti umiješan u njen nestanak, ali nije bio siguran.

“Mi smo stalno hodali gradom, sjedili u svim kafićima. Nikad nije smio da priđe ili nešto dobaci. Arnela mi je njega spomenula da joj je bivši momak te da je imala problema s njim. Nekoliko puta joj je prijetio”, rekao je Kenan.

Kada je doznao da su Brkić i Selimović priznali ubistvo ostao je u šoku.

“Jednostavno, nisam htio prihvatiti to da je više nema. A sada bih samo volio da sretnem tog monstruma, ubicu, da ga pogledam u oči… Zašto mene nije ubio”, navodi Trakić.

Kasnije je od drugova doznao da je Avdija kobne večeri imao pištolj i pušku, te da su on i Muriz došli u kafanu kako bi i njega ubili.

“Tražili su me. Htjeli su me ubiti. Moja Arnela me spasila, da ona nije otišla s njima, ja bih bio prvi. Ubili su nju, htjeli su i mene, ali sam ja otišao. Vjerovatno me spasilo to što je bilo više ljudi u kafani, jer su očekivali da ću biti sam. Od Olova do Careve Ćuprije ima 30 kilometara. Koja bi budala pored grada dolazila ovdje na muziku? Znali su gdje sjedim. Ona je moja ljubav, a njemu nema halala”, kazao je mladić.

Trakić kaže da je Arnela položila prijemne testove i da je trebala početi raditi u Graničnoj policiji BiH.

“To joj je bila životna šansa. Željela je to. Ja sam joj pomagao koliko sam mogao i nisam je htio smarati kada se pripremala za te ispite”, navodi mladić.

OLOVO: Više hiljada građana se oprostilo od svirepo ubijene Arnele Đogić

Na mjesnom groblju u Olovu danas je klanjana dženaza Arneli Đogić, rođenoj 1992. godine, koja je prije tri dana ubijena na svirep način, piše Oslobođenje.

Nekoliko hiljada Olovljana danas je uputilo posljednji pozdrav Arneli Đogić. Prijatelji, porodica i sugrađani klanjanjem dženaze oprostili su se od Arnele.

Podsjetimo, Avdija Selimović (26) iz Olova i Muriz Brkić (26) iz sela Ceribašići kod Sokoca priznali su da su ubili 24-godišnju djevojku čije je tijelo prekjuče pronađeno u kanjonu rijeke Stupčanice. Obdukcijom je utvrđeno da je Arnela preminula od ubodnih i probodnih rana vrata. Također su uočeni lomovi ključne kosti i kičme, koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

Kako smo ranije pisali, nakon što su objavljeni stravični detalji ubistva, objavljen je i video snimak na kojem se vide Brkić i Selimović kako nakon ubistva vrijeme provode u kafani.

Sudija za prethodni postupak Kantonalog suda u Zenici, prihvatio je prijedlog zeničkog Tužilaštva, te odredio pritvor Selimoviću i Brkiću, koji se terete za ubistvo počinjeno na okrutan i podmukao način za koje se može izreći i kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.