Most koji je vodi nigdje, a upravo se tako i zove (The Bridge to Nowhere) je lučni most koji je sagrađen 1936. godine sjeverno od Azusa (Kalifornija, SAD) u stjenovitim planinama i trebao je biti dio puta koji bi povezivao dolinu S.Gabriel sa Wrightwoodom.

Gradnja je počela 1929. godine i do sredine 1930-ih put je došao do mjesta gdje East Fork teče kroz vrlo dubok riječni usjek, najdublji u Južnoj Kaliforniji. Tunel je također uklesan u čistoj stijeni.

POVEZANO
Coober Pedy 1VJEROVALI ILI NE: Ljudi sebi napravili ugodne stanove pod zemljom! (FOTO)

Većinu radne snage činili su zatvorenici iz okružnog zatvora.

Na dionici planirane autoceste je izgrađeno nekoliko mostova, međutim oluja praćena jakom kišom koja je pogodila ovo područje 1. i 2. marta 1938. godine promijenila je planove. Naime, poplava koja je uslijedila uništila je cestu uz East Fork i oštetila neke mostove.

Ali «most za nigdje» je preživio.

Iako se dijelovi asfalta još mogu vidjeti, od izgradnje ceste se, međutim, odustalo – i most je ostao tamo gdje je i sagrađen – u sredini onoga što se danas naziva divljina Sheep planine.

Šteta je jednostavno, kako se tada procijenilo, bila prevelika – pa se od projekta odustalo.

Danas se do mosta može doći samo pješke, treba preći nešto više od 15 kilometara, a osim planinarima, omiljena je i destinacija i onima koji vole tzv. bungee skokove.

The Bridge to Nowhere 4

The Bridge to Nowhere 4

The Bridge to Nowhere 4

The Bridge to Nowhere 4

The Bridge to Nowhere 4