U pitanju problematično ponašanje njegovog sina?

Vijest da je u srijedu u ranim jutarnjim satima nepoznati počinilac fizički je napao Radoslava Rajka Udovičića (58), biznismena iz Mostara, i nanio mu teške tjelesne povrede, izazvala je veliko zanimanje javnosti. S teškim i po život opasnim povredama, muškarac je jučer oko 7:45 sati primljen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar (SKB) te hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

- Njegovo zdravstveno stanje jutros je stabilnije, iako je pacijent još uvijek na strojnoj ventilaciji, a samim tim i životno ugrožen, potvrđeno je Feni iz SKB-a Mostar.

Iz policije su naveli da je istraga u toku, da nema očevidaca te da se poduzimaju neke druge radnje kako bi se mogli rasvijetliti detalji ovog kaznenog djela. Problem u ovoj fazi istrage je to što navodno ne može da komunicira s okolinom.

Ipak, kuloari u Mostaru bruje o onome što se dogodilo...

Udovičić je, naime, pretučen u blizini svoga doma, oko 07.20 sati u ulici Biskupa Buconjića. On je direktor i jedan od vlasnika firme Tehno - zaštita Mostar, a napadnut je ispred zgrade u kojoj živi popularno nazvane "ministarka".

Zasad se samo nezvanično nagađa o motivima, koji bi mogli biti dugovi određenim "reketaškim" grupama. Navodno je Udovičićev sin upao u određene probleme.

POVEZANO
Policija Mostar auti 122DOKTORI MU SE BORE ZA ŽIVOT: U Mostaru teško pretučen Rajko Udovičić, direktor firme Tehno-zaštita!