Sanel Zalihić, zvani Škembo (39) preminuo je u subotu, 31.12.2016. godine, od povreda zadobijenih u tuči koja se desila u osmom mjesecu 2014. godine.

U mostarskom naselju Tekija u parku, tog augusta izbila je prvo svađa između E.P. (32) i Zalihića, a nakon toga i tuča, u kojoj je E.P. betonskim blokom u glavu udario Zalihića, pritom mu nanijevši povrede opasne po život.

Od tada je bio smješten u Kantonalnoj bolnici "dr. Safet Mujić" u veoma teškom stanju, te kasnije prebačen u Sloveniju.

E.P. je nakon incidenta pobjegao iz parka, a dan nakon toga je priveden i saslušan, ali ubrzo i pušten. E.P. je i od ranije poznat policijskim službenicima po izvršenju kaznenih djela. No, ni proteklu godinu nije mirovao.

U 11. mjesecu je uhapšen u ulici Z. Frankopana zbog više provala u podrumske prostorije u navedenoj ulici. U trećem mjesecu prošle godine protiv njega je podnesen izvještaj Tužilaštvu zbog dvije krađe bicikla.

Teretilo ga se da je 19.01., ispred Mepas Malla otuđio bicikl, a 13.02. otuđio još jedan bicikl koji je vlasnik ostavio ispred kuće u kojoj stanuje. Inače, inspektori ga odavno poznaju kao serijskog kradljivca bicikala, osobu sklonu uživanju opojnih droga i nasilnika.