Nakon dva zvanično izdana singlea u 2017. godini («Korak naprijed» i «Put bez laži»), mostarska kantautorica Anita Šunjić odlučila je izaći u javnost s profesionalnijim pristupom te je snimljen njen prvi spot za novi single «Sretna na dan».

Sva ova priča je mnogo drugačija od dosadašnjeg rada, jer ovaj put govori o unutrašnjoj borbi; ostati ili otići od ljubavi koja i nije njena. «Sretna na dan» je himna neuzvraćenih ljubavi, puna zbunjujućih motiva, kao i sama takva ljubav.

U desetom mjesecu 2017. godine desilo se takmičenje u Sarajevu u jednom klubu, pod nazivom «New Musician or a brand new Band Scene». Poslije 4 sedmice Anita je jednoglasno izabrana da ponese titulu pobjednika te osvojila snimanje pjesme u studiju i pod producentskom palicom maestra Damira Arslanagića. Dva mjeseca nakon snimanja audio materijala, počele su pripreme za spot koji je rađen potpuno u Mostaru, na 6 lokacija od strane tima Blink Media, a ljubavnu priču predstavili su glumci Naila Šupić i Midhad Mašić.

Anita je potpuni autor pjesme, a u tekstu nam poručuje:

- Pjesma «Sretna na dan» je moja lična bol, odustajanje, neuzvraćena ljubav i unutarnja borba sa samom sobom. Veliki dio pjesme zauzima želja da se negdje sretnemo, pa makar to bilo i 2 puta godišnje. Susret u jednakoj mjeri i oživi i ubije.
Nakon dvije promocije spota, u Sarajevu i Mostaru, kantautorka već priprema idući single, a detalji bi trebali biti poznati uskoro.

(Doznajemo.com)