Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje 67-godišnjem penzionisanom policajcu Mujagi Ivazoviću, optuženom za ubistvo 37-godišnjeg sina Semira te nedozvoljeno držanje oružja, piše Oslobođenje.

Ivazović je, prema optužnici sarajevskog Tužilaštva, optužen da je 29.04. ove godine u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira.

POVEZANO
Mujaga-Semir IvazovićOTAC SE U POLICIJI SLOMIO I PRIZNAO ZAŠTO JE UBIO SINA: "Semir me je jednom..."

Zločin se dogodio u Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami.

- Kritične večeri optuženi je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao. Njegov sin je tada tijelom udario u vrata spavaće sobe, izbivši bravu na vratima. Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo, stoji, između ostalog, u optužnici.

Tužiteljica Aida Turić je najavila da na narednom pretresu, koji je zakazan za 21.10., planira saslušati dva svjedoka i vještaka.

Dok je čitala optužnicu, Ivazović je plakao. Na upit predsjedavajuće Vijeća sutkinje Žane Knežević da li razumije optužnicu kazao je: "Nije ovako bilo".

POVEZANO
Privođenje Mujaga IvazovićOTAC KOJI JE SINOĆ UBIO sina sav shrvan priveden u Tužilaštvo. U novembru mu umrla žena, sad ovo...

Njegov pravni zastupnik Omar Mehmedbašić je naveo da je optužnica "suhoparna i ne odgovara istini".

– Ovo je specifična situacija gdje je optuženi ujedno i oštećeni. On je živio mirno, podižući djecu… Njegov se sin navukao na narkotike i zaduživao se na različite strane. Sin mu je bio veoma razvijen i često je tukao svoje roditelje. Kritičnog dana je razbio vrata i rekao Mujagi da će ga ubiti. Mujaga se zaključao u sobu ali mu je sin provalio kroz vrata zbog čega se on prepao. Zapitajte se šta je Mujagu natjeralo da ubije svoje dijete?

Objasnio je da je njegov klijent dobio infarkt zbog čega je ležao u bolnici.

– On je već presuđen svojim djelom. Trebate imati u vidu u kakvom je stanju bio kada je to uradio, naglasio je advokat Mehmedbašić.

POVEZANO
Ubistvo Vojničko 29/04/19KRVAVA PORODIČNA DRAMA U SARAJEVU: Otac Mujaga sa 3 hica ubio sina Semira Ivazovića (37)

Ivazović se kroz suze nakon toga obratio Vijeću: "Možete li ubrzati suđenje. Mene ne interesuje kazna, nego pravda i da idem na izdržavanje kazne. Nisam kriv..."

Optuženi se tereti i da je "postupajući suprotno odredbi člana 10. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo, bez odobrenja nadležnog organa, svjestan zabranjenosti svojih radnji, koje je i htio, neovlašteno kod sebe držao jedan pištolj sa pripadajućim okvirom i dva metka, čime je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja".

Ivazović je nakon suđenja vraćen u pritvor KPZ Sarajevo.

POVEZANO
Mujaga Ivazović nakon ubistva"Mujaga je spavao s pištoljem u strahu od sina Semira!? TE NOĆI SE ZAKLJUČAO U SOBU, ALI..."