Nemali broj građana Sarajeva ostao je iznenađen kada su im pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) zakucali na vrata i uručili poziv da se jave u Policijsku stanicu, jer su navodno svojim automobilima bili u blizini, ili prolazili, nedaleko od mjesta ubistva Lane Bijedić, piše Novinska agencija Patria (NAP).

Navodno, neki od njih nisu dugo bili u tom području, a inspektori MUP-a KS naveli su da rade po depeši i zahtjevu MUP-a ZHK.

POVEZANO
NAJNOVIJI DETALJI Lana Bijedić"Dok je pješačila prema mjestu gdje će biti ubijena, Lana cijelo vrijeme ZASTAJKIVALA I OSVRTALA SE"

- Jako sam iznenađen, prvenstveno, jer nisam bio u Mostaru godinama, a ne dalje prema jugu. Objasnio sam inspektorima da je nemoguće da postoji snimak, jer ja Bradinu nisam prešao godinama, izjavio je V.Š. za Patriju, dodajući da je tada shvatio da policija ne zna ništa o ubistvu mlade Lane Bijedić.

Svirepo ubistvo Bijedić se 6. oktobra dogodilo u blizini Ljubuškog, a istraga zasad ne daje konkretne rezultate, pa ni danas nema osumnjičenih za ovaj zločin.

Dosta se nade polagalo u vještačenje mobitela djevojke, ali zasad je javno poznato da je u njemu samo pronađena fotografija mjesta u blizini kojeg je pronađeno njeno tijelo.

POVEZANO
Lana Bijedić vijadukt 1OTKLJUČAN TELEFON LANE BIJEDIĆ Istražioci šokirani fotografijom koja je bila u mobitelu ubijene cure