Policija okruga Anne Arundel (AA) u američkoj saveznoj državi Maryland potvrdila je da je ljudska sjemena tekućina bila u špricama koje su analizirane nakon što je priveden 51-godišnji muškarac koji je ubo jednu ženu u prodavnici mješovite robe u mjestu Churchton!

Policija zasad nije i formalno potvrdila da je sjemena tekućina bila baš u šprici kojom je Thomas Bryon Stemen ubo gospođu Katie Peters tokom incidenta koji je snimila nadzorna kamera dućana, a dogodio se u utorak 18.02. ove godine!

Policija je pustila u javnost snimak na kojem se vidi kako muškarac hoda iza žene, a zatim nečim ubada gospođu, nakon čega je ona jauknula.

51-godišnjak je pritvoren u utorak, a optužen je za napad i drsko ugrožavanje druge osobe.

Kako je citira WJZ Petersova je izjavila da se sjeća kako ju je Stemen gurnuo. Prvo je pomislila da ju je opekao opušak cigarete. Ona se prisjetila da ju je napadač tada upitao: «Bode kao da vas je ujela pčela, zar ne?»

Žena je sjela u automobil i krenula svojima, a u jednom trenutku se počela osjećati nelagodno i napipala je trag uboda na svom tijelu. Nazvala je sina i rekla mu da nešto nije u redu...

Nakon što je slučaj prijavljen, policija je kod Stemena našla još jednu iglu, i jednu u njegovom autu.

Prije nego što je napao Petersovu, 51-godišnjak je sličan napad pokušao izvesti, ali bez uspjeha, na još dvije osobe. Moguće je da ima još žrtava.

POVEZANO
Samoa bazen 1FOTO: Je li ovo najljepši bazen na svijetu?

Mještani su ostali u nevjerici nakon ovog događaja. «Danas više ne možete biti sigurni šta je ljudima u njihovim glavama», izjavila je jedna građanka.

Motiv napada je, kako se čini, posebno bizaran, jer je muškarac špricama navodno htio da oplodi napadnute žene!?

istraga i dalje traje...

Thomas Bryon Stemen 1