Upozorenje jedne Sarajke očigledno je otvorilo Pandorinu kutiju, pa je odmah veliki broj korisnika Facebooka podijelio svoja iskustva sa prevarantima.

Tamnoputi muškarac crne kose i duže brade u crnom Audiju sa stranim tablama hara širom BiH pokušavajući prevariti građane BiH nudeći im fake "Zepter" posuđe ili na poklon ili po jako niskoj cijeni.

Uprkos tome što je priča o njemu i njegovim pokušajima objavljena u medijima, očigledno njega i nekoliko njegovih "kolega" to nije omelo, te su se ponovo počeli baviti "starim poslom".

POVEZANO
TorabiEVO ŠTA SE DESILO SA TORABIJEM nakon što je kod nas izvarao toliko ljudi...

Sarajka J.P. uputila je apel na Facebooku kako bi skrenula pažnju građanima da ne nasjedaju na njihove prevare jer ih je u proteklih mjesec dana već dva puta vidjela u naselju Koševsko Brdo.

Oni koji su se našli na meti prevaranata tvrde da jedan čovjek izađe iz auta i nudi posuđe starijim osobama koje sretne ispred zgrada dok ga još nekoliko muškaraca čeka u autu. Muškarac koji direktno razgovara sa ljudima - prema navodima građana -ima čudan akcent i obično tvrdi da je iz Mađarske. Nekome ponudi posuđe na poklon jer "ne zna šta će s njim s obzirom na to da ga ne može prevesti nazad preko granice", dok drugima tvrdi da se radi o pravom Zepter posuđu kojeg nudi po akcijskoj cijeni. Ko pristane da uzme posuđe prevarant sa njim ide do stana da bi mu pomogao da ga unese, a potom mu traži novac ili zlato.

POVEZANO
FootbalPeriodisation-by-Raymond-VerhejinAUTOR "REVOLUCIJE U NOGOMETNOM TRENINGU" Raymond Verheijen (48) prvi put dolazi u BiH