Portal CrnaHronika objavio je fotografiju koja je sinoć snimljena u Džamiji kralja Fahda u Sarajevu, u naselju Alipašino Polje. Inače, riječ je o najvećoj džamiji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kada je riječ o kapacitetu vjernika koje može primiti.

Naime, u ulaznom dijelu preminuo je muškarac, a riječ je o Hajrudinu Begiću.

Kako se doznaje, on je nešto prije 22 sata krenuo na obaveznu molitvu, odnosno da klanja jacija namaz, peti od 5 propisanih, obaveznih namaza (molitvi) koje muslimani svakodnevno obavljaju.

Vjernici smatraju da se smrt (preseljenje na Ahiret) u petak može smatrati pozitivnim znakom (po muslimanskom računanju vremena, novi dan nastupa nakon akšama, zalaska sunca).

Spomenuti portal prenio je u cijelosti poruku koju im je čitalac poslao uz fotografije:

Muškarac izdahnuo u džamiji 11/05/2018a

- Večeras je na Ahiret preselio naš brat Hajrudin Begić. U prošli petak smo se grlili, a večeras je poslije akšam namaza u džamiji preselio !Lijepog li svršetka, u petak, poslije namaza i još u Allahovoj kući! Kako je živio tako je i preselio! Poznajem ga od svoje rane mladosti i pamtim ga kao nekoga ko je uvijek govorio o Allahu i Njemu pozivao. Kroz njegova predavanja sam i ja stasavao u Islamu, kao i veliki broj onih koji su ga poznavali. Zadnji put kada je ležao u bolnici, a čuo je za neke moje zdravstvene probleme zovnuo me je i dugo pričao sa mnom govoreći o vrijednosti sabura (strpljenja/posebno se misli u nevoljama, op.prir.). Bio je daija i svojim riječima i djelima. Molim Allaha da mu se smiluje i sastavi nas u Džennetu, Amin!

(Doznajemo.com)