Nakon vijesti o smrti poznatog glumca Mustafe Nadarevića, mnogi su se prisjetili da je na sličan način otišla žena koju je volio...

POVEZANO
Mustafa Nadarević RIPNAKON TEŠKE BORBE S KANCEROM: Odlazak glumca Mustafe Nadarevića (77)

"Brinite se za mog Muju", bile su zadnje riječi slovenske scenografkinje i kostimografkinje Slavice Radović - Nadarević u posljednjem razgovoru s prijateljicama.

One su je posjetile u njenom stanu u Ljubljani, u kojem je i preminula 07.06.2012. godine.

Njen suprug, Mustafa Nadarević, shrvani doajen, oprostio se tada od svoje ljubavi, koja je umrla u 48. godini, na skromnoj porodičnoj ceremoniji u Sloveniji.

Slavica se više od 10 godina hrabro borila s rakom dojke.

Nakon terapija, bolest se ponovno vraćala. Krajem 2011. godine krenula je na tretmane bioenergetičaru Zdenku Domančiću, a velika podrška bio joj je suprug Mustafa.

Početkom četvrtog mjeseca 2012. Slavici su dijagnosticirali metastaze na jetri.

Nekoliko sedmica poslije, na svoj rođendan 25.04., vjenčala se s Nadarevićem s kojim je dvadeset godina bila u vezi. Zbog posla živjeli su na relaciji Zagreb – Ljubljana.

Mustafa Nadarević zamišljen

O privatnom životu Mustafa je rijetko govorio, a tada bi isticao kako ga je ona oplemenila. Prve dane nakon njenog odlaska nije mogao biti sam. S prijateljima je posjetio jedan zagrebački restoran. Bio je tih, snužden, sjedio za stolom vidno iscrpljen, piše Večernji list.

- U ovakvim je trenucima najgore biti sam. Dobro je da je s prijateljima. Samoća kuće, sve što podsjeća na nju, dotuklo bi ga - izjavio je tada jedan od prijatelja.

Iako okružen njihovom pažnjom, Nadarević ni tamo nije našao mira. Izašao je, sjeo na stepenice i dugo s nekim razgovarao na telefon.

- Bila je to divna, nježna ljubav. On je tek sa Slavicom našao mir, tvrdili su prijatelji.