Nakon što se mlada majka Nevzeta Gadžun (27), iz Gornjih Lončara kod Kaknja objesila ostavivši iza sebe dva sinčića, njen suprug Muamer još jednom se oglasio u javnosti.

On, kako tvrdi u izjavi koju je objavio Avaz, i dalje traga za uzrokom zbog kojeg je digla ruku na sebe. Smatra da je tog 2. februara njegovu suprugu na očajnički čin "nešto natjeralo" i želi otkriti šta.

POVEZANO
Muamer Gadžun i njegova suprugaMuž Nevzete koja je počinila samoubistvo: "Svastika je podmetnula oproštajno pismo u ruksak djeteta"

DAO IZJAVU U POLICIJI. "Djeca su kod mene. Dođe mama i pomogne. Da mi je doznati bilo šta, da mogu mirno spavati. Dao sam policiji izjavu nakon sedam-osam dana. Što su me sada zvali iz policije? Što odmah nisu uzeli izjavu? Kazali su mi `ona je mrtva, skrati izjavu`. Ma ljudi ovdje ima nešto, veliko kažem ja njima. Da li mi je dijete ugroženo, da li smo mi ugroženi. Da li je ona nešto donijela sa sobom - pita se Muamer.

Tvrdi da je sa suprugom imao skladan život, ali da je isto tako bilo svađa i trzavica kao i u svakom braku.

Gadzun muz i zena

Oproštajno pismo

BIO NA MEZARU. "Ubila se da bi nas spasila, to je bilo 100 posto. Dao sam ja ovo u novine, neka se zna. Ako neko misli da sam ja kriv, onda ću odgovarati, ali hoću da mi duša bude mirna. Srce mi puca... Policija kaže da je samoubistvo, ali sada treba se utvrditi da li je ona nekome novac davala...

Samo želim da se ispita, pare je tolike ona nekome nosila. I familija krije dosta stvari. Sad sam bio na njenom mezaru. Ne otkrijem li šta joj se desilo, ja odoh za njom", kazao je kroz suze Muamer.

POVEZANO
Mlada majka Kakanj suicid 1SMRT MLADE MAME IZ KAKNJA "Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe"