Gornji Lončari, malo mjesto kod Kaknja, i dalje je u šoku, nakon što je 27-godišnja Nevzeta Gadžun, majka dva dječaka, digla ruku na sebe tako što se objesila u kući. Kako je jučer ispričao za Avaz Muamer Gadžun, njen suprug, ona je iza sebe ostavila i oproštajno pismo koje je on predao policiji.

U potresnoj ispovijesti za spomenuti Gadžun je odmah posumnjao da je pismo napisala njegova supruga.

- Možda su joj se stresle ruke, ne znam, nisam više pametan - izjavio je tada Muamer.

Međutim, Muamer sada tvrdi da je pismo njemu podmetnuto.

- Iza svega stoji svastika, njena sestra – tvrdi Muamer i nastavlja:

- Sad sam došao iz policije. Svastika je ubacila pismo. Jedina osoba koja je bila blizu ruksaka je ona. Moja žena nije bila glupa da to stavi djetetu u ruksak. Ne bi to ona nikada uradila...

Gadžun očekuje da će konačan sud dati vještaci.

On je, između ostalog, rekao da se njegova supruga zadužila kod komšija, da nije plaćala račune, a da joj je novac dolazio i od familije iz inostranstva. Kome je nosila pare, za sada nema odgovor.

Muamer Gadžun i njegova supruga

Pismo koje je pronašao: Istražitelji će utvrditi da li je pismo podmetnuto i ko je autor?

- To nije njen rukopis. I da je napisala, uradila bi to malo bezbolnije, siguran sam. Ovako je željela da nas sve spasi - izjavio je Muamer Gadžun.

Međutim, za sada je nejasno zašto bi svastika podmetnula pismo, odnosno koji su motivi.

POVEZANO
Mlada majka Kakanj suicid 1SMRT MLADE MAME IZ KAKNJA "Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe"

Potreseni suprug je za sve optužio svastiku i njenu prijateljicu.

- Uzimale su od Nevzete pare. Šta je radila jadnica, ja ne znam... Sve sam ispričao policiji. Glupo je sada malo pričat o ovim stvarima, niko mi ne vjeruje. Nisam ni ja vjerovao, dok se meni nije desilo. Mogla su mi i djeca nastradati – tvrdi Muamer, koji je dodao da je nakon svega u policiji bila i svastika, ali mu nije poznato šta se dogodilo.

Nakon što je objavljena tužna priča o mladoj majci, na društvenim mrežama pojavilo se na stotine komentara.

Mnogi, koji tvrde da poznaju Muamera, navode da je on maltretirao suprugu.

- Teško mi je čitati i slušati komentare. Ja nemam šta kriti, ja samo želim doznati istinu. I neka svi znaju, volio bih da moja djeca imaju dedu i nanu i s moje i s majčine strane. Pa i tetku, sestra je to. Ali, samo želim istinu – zaključio je Muamer Gadžun.