U sarajevskom naselju Boljakov Potok danas je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ženska osoba M.V. ranjena je u pucnjavi koja se desila oko 12.50 sati.

Incident se dogodio u ulici Hameda Buljubašića. Žena je prebačena na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja pomoći, a policija traga za počiniocima.

Navodno je u pitanju obračun osoba iz narko miljea.

Muž ranjene žene je izjavio kako su dva mladića i dvije djevojke došle automobilom pred kuću Sanjina Velana (sina njegovog brata, s kojim nije u najboljim odnosima, op.prir.) da se sukobe s njim.

- Momak je narko diler, to mi je od brata sin. Oni dilaju drogu, oni su opasni, to je mafija i banda. Jednom prilikom su htjeli i mene da ubiju...

- Moja supruga je čula viku i izašla ispred kuće da vidi šta se dešava. U tom trenutku slučajno je ranjena u koljeno - posvjedočio je muž stradale žene, kako ga citira Dnevni avaz.

Također je dodao kako se osjeća potpuno nezaštićeno u državi, jer kriminalci mogu da rade šta žele.

Pucnjava Boljakov Potok 04/03/2017

- Izašla sam u dvorište i vidjela sam kako neki momak Sanjinu drži pištolj na čelu. Onda sam počela gubiti svijest, počela sam da padam... Osjetila sam bol u nozi i tada sam shvatila da sam ranjena. Krenula sam da uđem u kuću i onda sam se samo srušila – izjavila je sama M.V. o incidentu i objasnila kako se ničega više ne sjeća.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)