Zbog sumnje da je u svojoj kući u sokobanjskom selu Vrmdža istukla svog nevjenčanog supruga D.S. (49) i nanijela mu lakše ozljede, policija je privela i odredila pritvor do 48 sati njegovoj nevjenčanoj supruzi Z.M. (44).

D.S. je dobio batine jer je zaključao vrata kuće dok je spavao, a ključ je ostavio u bravi, zbog čega Z.M. nije mogla da uđe u dom.

Bijesna, ona je počela da lupa u vrata i uspjela da probudi nevjenčanog supruga.

- D.S. je, još uvek omamljen od sna, došao do vrata - navodi izvor iz istrage.

- A, tu je ugledao Z.M., kojoj je, kako je izjavio, "para izbijala na uši". Muž je ženi pokušao da objasni da je vrata zaključao jer se bojao da neko ne uđe u kuću i pokrade ih, jer ima čvrst san.

- Međutim, Z.M., koja je sitna rastom, bila je toliko bijesna da nije željela ni da ga sasluša - nastavlja sagovornik "Novosti".

- Počela je da se svađa, a u jednom trenutku je lupila mužu šamar. Iznenađen i još uvijek bunovan od sna, D.S. se zateturao. Žena je to iskoristila, prišla mu i nastavila da ga udara po cijelom tijelu.

- Šutirala ga je, grebala i vukla za kosu - navodi sagovornik. 

Ali, D.S. je uspio da se otrgne i pobjegne u dvorište. Međutim, Z.M. je potrčala za njim i nastavila je da ga juri. Sve su to gledale komšije koje su pozvale policiju, čije su patrole spasle D.S. težih batina.

- Z.M. je policiji poznata odranije po istim djelima, jer se često tukla i sa bivšim suprugom - dodaje sagovornik.

Protiv nje je podnijeta prijava zbog nasilja u porodici i određen pritvor do 48 sati.