Ovaj video rasplakao je milione ljudi, ali je poslao i snažnu poruku koja je dirnula srca mnogih. Riječ je o kratkom filmu koji traje nešto manje od 9 minuta pod nazivom “Blind Devotion”…

Iako je radnju filma nešto teže pratiti ukoliko ne govorite engleski jezik, jer je naracija upravo na ovom jeziku, ipak vjerujemo da i u tom slučaju možete “uhvatiti” poentu filma. A naziv “Blind Devotion”, odnosno “Slijepa odanost” nije nimalo slučajan.

Sve počinje kratkim uvodom u kojem se prikazuje ljubav i sreća jednog mladog para. Reklo bi se, gotovo idealan brak, prepun sitnih i krupnih znakova pažnje i iskazivanja ljubavi jedno drugom.

A onda za nju dolazi šok! Nakon što je jednog dana osjetila vrtoglavicu na ulici dok je išla na posao, pregled kod doktora otkriva strašnu istinu – ona počinje gubiti vid i doktori tu ništa ne mogu učiniti.

Slijede scene u kojima se ona bori sa samom sobom – želi svog voljenog odgurnuti od sebe, pomišlja na svašta, da bi njemu možda budući život bio bolji bez nje… Bila mu je parnerka, sada treba biti neko o kome će on brinuti.

Na kraju, on je jednog dana uhvati uplakanu u praonici veša i tada doznaje sve. Ali, njegova reakcija je reakcija muškarca i čovjeka koji voli – i u dobru i u zlu…

Pogledajte!

(Doznajemo.com/A.N.)