Grupa muzičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koja priprema veliki muzičko-scenski spektakl «Most», udružila se u kreiranju novog pothvata - pjesme posvećene Bajramu.

Pjesma posvećena Bajramu je izašla iz radionice vrijednih muzičkih znalaca koji su muzičko nadahnuće crpili iz teksta «Miris ljubavi» poznatog bosanskohercegovačkog književnika Fahrudina Kučuka.

Bajramska pjesma «Miris ljubavi» je inspirirana radošću zajedništva i povezivanja čistih duša jer «Božanska ljubav» spaja a ne razdvaja, kako pjesma kaže.

Izvođači su okupljeni pod nazivom «Band Aid Most» i čine ih poznati hrvatski muzičari Jozefina Jurišić, Branko Fućak, Vivijen Gallatta, Antonella Malis, Sandra Valenčić, Voljen Grbac, Aleksandar Valenčić, dok dječiju dionicu pjeva Laura Valenčić.

Među njima, kao izvođač ali i jedan od autora kompozicije, je i popularni pjevač Amir Kazić Leo.

- Upravo smo završili pjesmu naziva «Miris ljubavi», koju je otpjevao «Band Aid Most», ekipa koja radi na predstojećem mjuziklu «Most». Ista ekipa je uradila u decembru božićnu pjesmu, i onda smo Emir Kulenović, koji je komponirao božićnu pjesmu, i ja došli na ideju da uradimo i bajramsku. Ista ekipa će je i otpjevati, što su svi izvrsno prihvatili i uradili. Ovo je posebna, drugačija, mogu slobodno reći, prelijepa pjesma s tom tematikom i potpuno drugačija od svega na tu temu. Pred Bajram ćemo pjesmu premijerno pustiti u eter na radiostanice, a videospot ćemo premijerno predstaviti pred Kurban-bajram - navodi Amir Kazić Leo.

Autor teksta Fahrudin Kučuk ne krije svoje zadovoljstvo što je muzički tim iz Hrvatske odlučio napraviti pjesmu za Bajram i što je ona dobila boju, miris i energiju svakog čovjeka koji je na njoj radio.

- Napravili su pjesmu koja će se slušati dugo, siguran sam. Bajram je praznik kada kulminira ljubav koju nam je Stvoritelj svima spustio, a ova pjesma je puna ljubavi, koja se svakim novim slušanjem širi, umnožava i dijeli. Presretan sam. Hvala ovim krasnim ljudima i izvanrednim muzičarima što ih je moj tekst inspirirao da naprave jednu «odu Božanskoj ljubavi» koja nas sve povezuje bilo da se zovemo Aleksandar ili Fahrudin, Amir ili Marko, svi smo jedno ako su nam duše čiste i mirne - izjavio je Kučuk.

Autor teksta je Fahrudin Kučuk, muzike Amir Kazić Leo i Emir Kulenović, aranžmana Aleksandar Valenčić. Gitare je svirao Amir Karalić, harmonika Marjan Krajna. Spot za pjesmu realiziran je u produkciji studija «MedVid Pula».

POVEZANO
Bajram - SarajevoHRVATSKI MUZIČARI NAPRAVILI PJESMU ZA BAJRAM: Poslušajte kako zvuči!