Nastavljaju se incidenti sa vatrenim oružjem u Sarajevu. U protekla 24 sata bila su dva teža incidenta, srećom ovoga puta bez smrtnih ishoda...

Tako je u ulici Kundurdžiluk na Baščaršiji jutros ranjena 42-godišnja M.M.. Navodno je išla na posao u firmu gdje radi kao sekretarica ("Gratex") kad je upucana u leđa, a metak je prošao kroz pluća. Žena je u bolnici i van direktne životne opasnosti, prema medicinskim izvorima.

POVEZANO
Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 1NOVI DETALJI KRVAVE DRAME Policija ima dvije verzije ubistva Sanele Trstene (39) kod RASADNIKA PARKA

Nakon što je ranjena, uspjela je, prema pisanju Avaza, doći do obližnjeg kafića i tu sjela te kratko poručila: "Ne mogu više!" Prisutni su zvali Hitnu pomoć pa je odvezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Još se ne znaju motivi za pucnjavu, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) tragaju za NN osobom.

Od očevidaca događaja doznaje se da je žena ranjena na početku ulice, te da je sjela ispred kafića "Havana", gdje je vidljiva lokva krvi, i počela vrištati za pomoć, dok je napadač pobjegao te da ju je napadač najvjerovatnije sačekao dok je dolazila na posao. Navodno je već ranije primala prijeteće poruke.

RAZBOJNIŠTVO JE IZVRŠENO i u sarajevskom naselju Čengić Vila u Gradačačkoj ulici, u jednom objektu, i tom prilikom otuđen je određen iznos novca, potvrdio je predstavnik za javnost MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Kako su izvijestili iz MUP-a KS-a, jutros su u 06.35 sati obaviješteni da je nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo Razbojništva na područje općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon toga je zaštitara koji je angažovan na osiguranju navedenog objekta upotrijebio vatreno oružje na način da je, prema prvim informacijama, ispalio jedan metak prema osobi koja je izvršila krivično djelo dok se ista udaljavala sa mjesta događaja.

- Tom prilikom nije niko povrijeđen, lice koje je izvršilo krivično djelo Razbojništva se udaljilo sa mjesta događaja i za istim tragaju policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju ovlaštenju, uviđaj na mjestu događaja vrše policijski službenici mjesno nadležne PU, naveli su iz sarajevske policije.