Sarajevska policija i dalje traga za razbojnicima koji su jutros oko pola tri, prilikom bijega nakon oružane pljačke benzinske pumpe na Stupu, pucali na policijsku patrolu koja ih je pokušala zaustaviti u naselju Doglodi.

Ekipa Faktora posjetila je mjesto jutrošnjeg okršaja, gdje pripadnici policije osiguravaju Golf 5 iz kojeg je dvojac otvorio vatru na policiju, a potom, nakon što su policajci uzvratili, iskoristviši gustu maglu, uspjeli izaći iz vozila i pješke pobjeći s mjesta događaja.

Na zadnjem vjetrobranskom staklu golfa, koji stoji "nasukan" uz stub ulične rasvjete vidljive su rupe od metaka, a nekoliko metara unaokolo rasute su kovanice, koje su najvjerovatnije ispale jednom od pljačkaša prilikom paničnog bijega.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros je potvrđeno da u razmjeni vatre niko nije povrijeđen, a ono što najviše zabrinjava je da se sve odigralo usred naseljenog mjesta u Bojničkoj ulici.

Zasad nije poznato koliko sumu novca su ukrali sa benzinske pumpe, a istraga se nastavlja.

Podsjetimo, dvojica nepoznatih razbojnika nešto oko dva sata nakon ponoći opljačkali su benzinsku pumpu "INA", koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića na Ilidži, a potom ukrali vozilo koje se nalazilo ispred benzinske pumpe i pobjegli. 

Policija ih je oko 02:20 primijetila u Bojničkoj ulici, nakon čega su razbojnici pucali prema policiji, koja im je uzvratila vatru. Dvojac je pobjegao, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Uviđaj na mjestu događaja obavili s policajci MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.