Poznata politička analitičarka iz Sarajeva Ivana Marić, podijelila je na društvenoj mreži Facebook nesvakidašnju situaciju kojoj je svjedočila sinoć (četvrtak, 07.11.2019.)

Naime, vraćajući se s posla na lokaciji Pofalića, dakle relativno blizu centra grada, uočila je divlju životinju, koju je i snimila... Video pogledajte odmah ispod.

U pitanju je bila lisica, a navodno su još neki građani imali slična iskustva u Sarajevu u proteklom periodu.

Iako zaista djeluje čudno, na stranici "Prijatelji životinja", ipak doznajemo da pojava lisica u urbanim sredinama i nije tolika rijetkost. Evo šta oni o ovoj temi pišu:

- Lisice su čest prizor u gradovima i prigradskim naseljima Europe, Australije, Japana i Sjeverne Amerike gdje lisice smatraju urbanim životinjama, baš kao i pse i mačke, i organiziraju miran suživot ljudi s divljim životinjama. Primjerice, 1995. procjenjivalo se da u Engleskoj ima oko 33.000 urbanih lisica, a danas je njihov broj još veći.

Lisice ne napadaju, odnosno nisu opasne. Normalno je da dolaze u naselja jer su znatiželjne ili gladne. Lisice se ne mogu tako dobro prikriti kao kune ili lasice jer su velike, a i ne skrivaju se previše od ljudi, pogotovo ako su mlade. Vidjeti lisicu trebao bi biti uobičajeni prizor jer divlje životinje jesu dio grada.

Prijavljivati se trebaju jedino životinje čudnog ponašanja, a ne sama njihova prisutnost. Lisice se često približe stambenim objektima, jer ih netko hrani ili ima nezaštićenog otpada, no rijetko će se približiti čovjeku. U gradovima se mogu vidjeti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja, a među njima su: lasice, kune zlatice, ježevi, vjeverice, pa tako i lisice.

POVEZANO
Newfoundland pas Zenica 1KAKVA JE OVO MISTERIOZNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U ZENICI?! Na šetalištu u Babinoj Rijeci (FOTO & VIDEO)

(Doznajemo.com)