Jauci i bolni leleci odjekivali su juče grobljem u Nišu (Srbija) dok je kovčeg s tijelom Isidore Vučković (12), učenice OŠ «Ivo Andrić» koja je u utorak poginula kad ju je pregazio «fijat doblo» bez vozača, spuštan u raku.

Sahrani djevojčice prisustvovalo je više stotina rođaka, prijatelja i drugara iz škole. Roditelji i bližnji su jedva stajali na nogama tokom vjerskog dijela ceremonije i samog ukopa.

- Zašto moje sunce da ovako ode? Šta smo mi zgrešili? - kukala je Isidorina baka, koja je sve vrijeme gledala bijeli kovčeg i dozivala svoju mezimicu, koja je poginula u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći.

Isidorinoj sahrani prisustvovali su čitavo odjeljenje VI-1, koje je pohađala, i učiteljica Ljiljana Ilić. Niko nije mogao da sakrije suze, a nekim Isidorinim drugovima je i pozlilo.

Najpotresniji trenutak bio je kada je jedna od djevojčica pročitala odlomak iz pismenog zadatka koji je pisala Isidora, nakon čega niko više nije mogao da zadrži suze…

- Bila sam mnogo uplašena, odjednom ispred mene se stvorila neka vila i povela me za ruku do jedne kućice. Upitala sam je: «Zašto si me dovela, kako misliš da tu uđem, pogledaj kolicka je?» Vila mi je odgovorila da ću čim se nađem kraj te kućice i ja se pretvoriti u vilu - pročitala je dio Isidorinog pismenog zadatka.

Isidora nesreća Niš 1

Podsjetimo, Isidora Vučković (12) iz naselja Komren u Nišu poginula kada je na nju naletio automobil koji se kretao u rikverc, a čiji vozač Boban S. (53) u tom trenutku nije bio za volanom.

Tragedija se dogodila u utorak u 12.40 u Požarevačkoj ulici, nedaleko od Isidorine kuće.

- Isidora je ulicom uz trotoar krenula s rancem u školu «Ivo Andrić», a na nju je naletio pikap «fijat doblo», čiji vozač u trenutku nesreće nije bio za volanom – naveli su očevici.

Vozač automobila je priveden i dao je iskaz u kojem je naveo da je automobil bio ugašen i da se vozilo samo survalo niz ulicu i pokosilo djevojčicu.

Isidora nesreća Niš 1