Ratko Anđelković (55), koji je u subotu ubio suprugu Mirjanu - Miru (43) pa se obesio, sahranjen je juče u rodnom selu Manjak kod Vladičinog Hana u prisustvu samo nekoliko grobara koji su ga pokopali. Mira Aranđelović sahranjena je u rodnom selu Mačkatica kod Surdulice.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović najavio je kako lokalna samouprava namjerava pomoći sestrama Ani (22) i Aniti (20), koje su ostale bez roditelja, kako bi nastavile da žive u normalnim uslovima.

Podsjetimo, Ratko je golim rukama zadavio suprugu, a do zločina je, navodno, došlo zbog ljubomore. Nakon što je udavio ženu, Ratko je otišao u porodičnu kuću u selo Manjak i tamo se objesio.

U trenutku zločina, u kući nisu bile kćerke. Njih dvije su bile u gradu. Kada su se vratile kući zatekle su stravičan prizor.

– Tog dana su nas pozvali prijatelji koji su slavili prvi rođendan djeteta. Prije odlaska na proslavu rođendana, mama je otišla kod frizera da sredi frizuru. To je oca razljutilo, tako da su se već u subotu ujutro žestoko posvađali. Mada je otac govorio da neće da ode na rođendansko slavlje, ipak smo se svi obreli u kafani – prisjetila se potresena Ana.

Ona dodaje da se porodica na rođendanu ipak na kraju lijepo provela.

- Otac i mama su otišli kući dok je još trajalo slavlje, a sestra i ja smo otišle u grad.

Kako tvrdi šokirana djevojka, dok su ona i sestra bile u gradu, tetka im je javila da odmah dođu kući, jer im je “tata ubio mamu”.

- Kada smo došle krv je bila na sve strane. Otac i majka su u kuhinji večerali i vjerovatno se posvađali. Na kuhinjskom stolu nalazila se hrana. Mamu nismo vidjele mrtvu… Ali krvavi peškiri potvrđuju da se mama branila… Trebalo je da se zvanično razvedu 20. marta – jedva je izgovorila Ana.

Inače, Ratko je bio bolesno ljubomoran na Miru. Stalno joj je govorio da treba da prestane da radi i da joj je mjesto u kući.