Od srijede 17. aprila do ponedjeljka 22. aprila, Centar «Skenderija» u Sarajevu bio je domaćin 31. Međunarodnog sajma knjiga i 15. Bijenale knjige. Ovaj Sajam slovi kao jedna od najuspješnijih i najpoznatijih sajamskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, a dio je zvaničnog programa obilježavanja 50. godina od osnivanja KJP Centra «Skenderija».

Među izdavačima je bilo i Udruženje «Semerkand», koje je u proteklih 15 godina izdalo skoro 40 knjiga, od čega se veći dio odnosi na islamski odgoj i duhovnost.

Na Sajmu je bila promocija jubilarnih 10 godina izdavanja magazina SEMERKAND, te promocija i prodaja publikacija udruženja Semerkand, kao i prezentacija rada i aktivnosti ovog Udruženja, koje okuplja volontere koji pomažu u promicanju rada i aktivnosti.

SEMERKAND Sajam knjige april 2019a

Organizatori Sajma su dodijelili i posebnu Povelju za obilježavanje jubilarnih 10 godina izdavanja magazina "Semerkand"...

SEMERKAND Sajam knjige april 2019a

Izlagački štand «Semerkanda» i u ranijim je sličnim prilikama bio među najzapaženijim, a ove godine su pripremljeni jako zanimljivi sadržaji.

Na centralnom mjestu je bila svečana promocija nove knjige «Duhovni odgoj u islamu» (original: «Ehli tesavvuf»), autora S. Mubareka Muhammeda Elhusejnija, u subotu, 20.04.2019. godine, od 15:20 h, u Skenderiji.

- Magazin Semerkand tretira teme modernog čovjeka uz oslanjanje na primjere islamske tradicije i mogućnosti korištenja takvih znanja u cilju ostvarivanja sretnijeg življenja. Ove godine se navršava deset jubilarnih godina od početka izdavanja magazina.

SEMERKAND Sajam knjige april 2019a

(Doznajemo.com)