U ponedjeljak 19. marta između 8 i 9 časova pripadnici Policijske stanice Modriča (BiH) pronašli su zaustavljen automobil «Passat» pored makadamskog puta između modričkog sela Čardak i Ledenica u opštini Gradačac (Federacija BiH). U parkiranom putničkom automobilu pronađeno je beživotno tijelo Ranka Predojevića (67).

Njegov nestanak je u nedjelju ujutro prijavila njegova porodica. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Modriča, a ljekar mrtvozornik modričkog Doma zdravlja je konstatovao smrt. Za sada se sumnja na srčani udar.

- Tijelo je bilo pomodrilo, što ukazuje na infarkt, ali i ležanje u autu skoro dva dana. Imao je problema sa šećerom. Po svemu sudeći radi se o srčanom udaru. Nađen je u autu koje je bilo upaljeno više od 36 časova, izjavila je Maja Maksimović, Rankova pastorka.

Kuća Ranko Predojević Modriča

Predojević je bio dugogodišnji društveno-politički radnik, a penziju je zaradio kao vozač u Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči. Porodica, prijatelji, komšije su u šoku!

- Tata je u subotu bio u Beogradu i došao je popodne kući. Zvao sam ga tada, pošto je kiša padala, da me doveze kući iz grada. Tek je bio stigao iz Beograda. Došao je po mene i rekao mi da ide popiti kafu s nekim prijateljem u gradu, a poslije će u Skugrić na nekakvo druženje sa prijateljima, kroz suze priča sedamnaestogodišnji sin Nikola Predojević, mlađi od dvojice sinova.

Supruga Đurđija mu je u 18 časova poslala poruku da joj kupi neke sitnice i ponese kući, na šta je on odgovorio s OK. Đurđija ga je pozvala i u 2 časa posle ponoći.

- U dva ujutro mu je telefon odzvonio do kraja. Nisam mogla ni pomisliti na ono najgore. Mislila sam kako se zadržao sa društvom. Kada ga nije bilo ni u nedjelju ujutro, odmah smo zvali policiju i prijavili nestanak, izjavila je supruga Đurđija.

U policijskoj upravi Doboj su potvrdili da je beživotno tijelo Ranka Predojevića pronađeno u njegovom automobilu u selu Čardak kod Modriče. Dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela, nakon čega bi se trebao znati neposredni uzrok iznenadne smrti. Kako potvrđuju u policiji, na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

U porodičnoj kući Predojevića, u ulici «27.juli» na broju 23 tuga, plač i okupljeni članovi porodice, komšije i prijatelji Svi u nevjerici.

Kuća Ranko Predojević Modriča

Izvor: Modriča INFO