Nadia Murad (24), pripadnica Jezida u Iraku, opisala je u novoj knjizi svoje stravično iskustvo kao se*sualne robinje tzv. IDIL-a.

Ona je bila jedna od približno 7 000 djevojčica i žena Jezida koje su otete iz svojih sela u sjevernom Iraku u 2014. godini. Teroristi su poharali grad Sinjar, gdje su žene oteli kako bi ih prodali u ropstvo.

Njena familija ubijena je u masakru, a ona je prisilom odvedena u Mosul. U svojim memoarima s naslovom Posljednja djevojka: Moja priča o zatočeništvu i moja borba protiv ISIS-a opisala je kako je se*sualno nasilje počelo istog trenutka kada je stavljena u autobus za Mosul. Jedan od muškaraca uhvatio ju je za grudi:

"Kao da sam osjetila vatru. Niko me nikada prije nije tako dodirnuo. Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao", napisala je.

Nadia je odvedena na tržnicu, gdje ju je uzeo sudac koji je rekao da će biti njegova četvrta robinja. Zatočio ju je u svojoj kući, gdje ju je tukao i silovao svaki dan. U knjizi je navela da ju je tukao ako bi zatvorila oči dok ju siluje te prisiljavao da liže med s njegovih stopala.

Nakon nekoliko dana pokušala je pobjeći, ali je uhvaćena te su je šestorica čuvara grupno silovala za kaznu. Zatim su je silovali i ostali: "Nikad ne znate ko će sljedeći otvoriti vrata i napasti vas, samo znate da će se to dogoditi i da bi sutra moglo biti još gore", napisala je Nadia.

Napokon je uspjela pobjeći kada je muškarac izašao i zaboravio zaključati kućna vrata. Dospjela je do izbjegličkog kampa u sjevernom Iraku te bila jedna od 1 000 žena izabranih za izbjeglički program njemačke vlade u Baden-Wurttembergu prošle godine. Od tada djeluje kao aktivistica i nominirana je za Nobelovu nagradu za mir.

U knjizi je poručila: "Želim biti posljednja djevojka na svijetu s pričom kao što je moja".

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto