Naivan i nepromišljen potez dvadesetčetvorogodišnjaka zadao mu je ogromnu brigu jer su ga fotografije na kojima je golišav koštale i para i živaca.

Mislio je, naime, da kompromitujuće fotografije na Facebooku dijeli sa djevojkom, ali je na kraju postao žrtva ucjene, za koju su osumnjičena njegova dvojica komšija, Danijel P. (24) i jedan sedamnaestogodišnjak.

Banjalučkim "Nezavisnim novinama" je potvrđeno da se izrevoltirani mladić 21. januara javio policiji, te prijavio da ga ucjenjuje korisnica Facebooka, prijeteći mu da će ako ne "olakša svoj novčanik" objaviti njegove lascivne fotografije.

Pukao mu je film jer je već dvaput za sporne fotografije dao po 100 maraka, ali su apetiti ucjenjivača porasli - treći put je lakovjernom mladiću zatraženo 300 KM.

"Sprovodeći operativnu akciju kodnog naziva 'Triple', pripadnici Policijske uprave Prijedor došli su do informacija da su osumnjičeni D.P. (24) iz Novog Grada i jedno maloljetno lice", navedeno je iz PU Prijedor.

Sumnje su se ispostavile tačnim... Krim-obradom utvrđeno je da su Danijel P. i maloljetnik više puta ucjenjivali komšiju.

"Putem društvenih mreža, sa lažnog profila ženske osobe kontaktirali su ga, a nakon što je on dostavio svoje fotografije, oni su ga ucijenili da će ih objaviti, tražeći određene novčane iznose", navode iz policije.

I to nije vrh ledenog brijega - oni su ga čak i vozili na lokaciju gdje je on, ne znajući ko stoji iza ucjene, ostavio pare upravo njima!

"Oni su ga odvezli na jedno mjesto kako bi ostavio novac koji su tražili za ucjenu u iznosu od 300 KM, koji su potom i uzeli", otkrila je policija.

Nezvanično se doznaje da su osumnjičeni osujećeni između druge i treće ucjene, jer je baš tada mladić sve prijavio policiji.

"Policija se odmah prihvatila posla i ubrzo pronašla osumnjičeni dvojac, koji je pokušao od svog komšije da uzme novac, a koji je vjerovao da se na Facebooku dopisuje sa djevojkom", objašnjava izvor "Nezavisnih".

Kod Danijela P. i sedamnaestogodišnjaka su pronađene i oduzete novčanice koje im je dao komšija.

Nakon očekivanog kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za ucjenu.